Görevleri

                  Trafik Zabıtası Görevleri

 

* Şehir içi trafik düzeninin sağlanması.

* Yetkili organların kararı uyarınca tespit edilen durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerindeki araç park yerlerinde gereken denetimleri ve diğer iş ve işlemleri yapmak.

* Kanunlarla belediyelere verilen trafik görev ve yetkilerinden belediye başkanlığınca uygun görülenleri yürütmek,

* Belediyelerce yapılan alt yapı çalışmalarında gerekli trafik önlemlerini almak.

* Belediyelerce dikilen trafik işaret ve levhalarına verilen hasarları tespit etmek.

* Trafik ile ilgili büro işleri.

* Trafik ile ilgili diğer ilgili kanun, yönetmelik,genelge,tüzük ve mer'imevzuat hükümlerinin uygulanması

* Trafik Kanununa göre belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisindeki karayolları kenarlarında yapılan yapı ve tesisler için belge aramak, olmayanlar hakkında fen elemanları ile birlikte tutanak düzenlemek.

* Cumhuriyet Bayramında iş yerlerinin kapalı kalması için gerekli uyarıları yapmak, tedbirleri almak, bayrak asılmasını sağlamak.

* Karayolları taşıma yönetmeliği hükümlerine uyulmayan durumları tespit etmek.

* Trafik Atölyesinin iş ve işlemlerini takip etmek,gerekli işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerini almak ve eğitimlerinin verilerek denetiminin yapılmasını sağlamak.

          

                Çevre Zabıtası Görevleri

 

* Dilenciler.

* Açık,Kapalı ve seyyar pazarlar.

* Hafriyat alanları ve her türlü hafriyatın denetimlerini yapmak.

* Kömür denetimleri yapmak

* Kazı denetimleri.

* Yol altyapı ve üst yapı çalışmalarının diğer zabıta birimleriyle koordinasyonu ve takibi.

* Yaya kaldırımı işgallerini önlemek

* Dükkanların önlerine masa,sandalye,tezgah ile teşhir amaçlı emtia çıkaranlara engel olmak.

* Çevre düzeni kontrolleri

* Gezici satıcı (seyyar)  faaliyetlerine engel olmak. 

*  İzinsiz ilan ve reklam panolarının ,el ilanlarının takibi.

* Kurban satışı alanlarının yer tahsisi  ve genel düzeni takibi.

* Kaçak hayvan kesimi takibi.

* Her türlü yıkım ve tamiratlarda etrafı rahatsız edecek toz ve molozların etrafa yayılmasını  önlemeyenlere engel olmak.

* Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik çerçevesinde binalara verilen numaraların ve sokaklara verilen isimlere ait levhaların sökülmesine, bozulmasına mani olmak.

*Çevre Kanununa ve ilgili yönetmeliklere göre çevre ve insan sağlığına zarar veren, kişilerin huzur ve sükûnunu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde gürültü yapan fabrika, işyeri, atölye, eğlence yerleri gibi müesseseleri tutanak düzenleyerek yetkili mercilere bildirmek ve bu konuda kendisine verilen görevleri yerine getirmek.

* Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa ve Yönetmeliğine göre hayvan ve hayvansal ürünlerin nakliyeciliğini yapanların ruhsatlarını ve hayvanların menşe şahadetnamelerini kontrol etmek, mezbaha ve et kombinası dışı kesimleri önlemek, bunların hakkında kanuni işlemler yapmak

* Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa ve ilgili yönetmeliğe göre bir yerde hastalık çıkması veya sebebi belli olmayan hayvan ölümlerinin görülmesi halinde ilgili mercilere haber vermek, bu yerleri geçici kordon altına almak, yetkililere bu konuda her türlü yardımı yapmak, imhası gereken hayvanların itlafına yardımcı olmak, bunların insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde imhasını yaptırmak.