2010-2014 Yılları Stratejik Plan

Saygıdeğer Körfez'liler ve Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

 

Bilgi, iletişim ve teknolojik gelişmelerin hızla ilerlediği günümüzde, kamu yönetiminde önemli gelişmelere neden olmuştur. Avrupa Birliği muktesebatı kapsamında Yapılan yeni yasal düzenlemeler, kurumsal kültürün gelişmesine, planlı hizmet üretimi ve hizmet sunumuna zemin hazırlamaktadır.

 

Kaynakların etkin, verimli ve rasyonel olarak kullanılması ve buna dayalı iyi bir bütçelendirme yapılması ancak, iyi bir planlama ile mümkündür. Geçmiş yıllar itibarıyla belediyemizin içinde bulunduğu mali ve idari sorunlar dikkate alındığında, başarıyla girdiğimiz ikinci dönemimize ait kısa, orta ve uzun vadeli stratejik planlamanın yapılması, belediyemizin kurumsallaşmasına ve kurum kimliğinin gelişmesine vesile olacaktır.

 

Stratejik planlamanın en önemli amaçlarından biri, kaynakların stratejik önceliklere göre dağılımının yanında, etkin kullanılıp kullanılmadığını izlemek ve buna dayalı hesap verme sorumluluğunu da getirmektedir.

 

Hazırlanan ve 2010-2014 dönemine ait beş yıllık bir dönemi kapsayan ve yıllara göre proje ve faaliyetler şeklinde öngörüleri içeren Körfez Belediyesi stratejik planı, yıllık performans programları ile uygulanacak ve denetlenecektir.

 

Heyecanımız ve arzumuz, daha güzel ve yaşanabilir bir KÖRFEZ için el birliği ve güç birliği ile hizmetlerimize devam etmektir. Hazırlanan stratejik planın, ilçemize ve belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

 

Körfez Belediye Başkanlığı