95 Evler Köprülü Kavşak Projesi

95 EVLER KÖPRÜLÜ KAVŞAK PROJESİ

AÇIKLAMA

95 Evler köprülü kavşak projesi Körfez Belediyemizin belediye olarak bizzat kendisinin geliştirdiği özgün bir projedir. Uygulama projeleri Karayolları Genel Müdürlüğünde 04/08/2008 tarihinde onaylanarak protokol imza edilmiş ve 17/10/2008 tarihinde inşaa faaliyetlerine başlanılmıştır.
  95 Evler köprülü kavşak projesi finansmanı İller Bankasından sağlanarak Körfez Belediyesi tarafından yapılmaktadır.
  HEDEFLER

1. D-100 karayolunun battı çıktı yaparak, ana ulaşım aksında düzenli ve güvenli trafik akışının sağlanması.
  2. Trafik akışı sırasında önemli derece de risk içeren D-100 karayolu ve kent yerleşim alanları arasıdaki trafik akışını güvenli ve tehlikesiz hale getirmek.Özellikle Belediyemiz tarafından yaptırılan sahil projelerine ve Güney, Fatih , Kuzey, Yavuz S.Selim, Esentepe mahallelerinin yeni inşaa edilmekte olan Toki Körfezkent konutlarının İzmit yönüne giriş çıkışlarını kolaylaştıracaktır.
  3. D-100 kuzeyi ve güneyi yerleşim alanları arasında, duraksamadan işleyen trafik akışının sağlanması.
  4. D-100 karayolu geçişi nedeniyle ikiye bölünen kentimizin kuzey ve güney yerleşim alanları arasında güçlü, etkin ve güveli bağlantı noktasının oluşturulması.
  5. D-100 kuzeyi ve güneyi yerleşim alanları arasında etkin ve güvenli bağlantının kurularak kentsel bütünleşmenin sağlanması.

Eski
Yeni