Haber

´Çevre Hepimizin´ Dediler, Örnek Oldular

Orjinal Resim

‘Çevre Hepimizin’ Dediler, Örnek Oldular
Körfez Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında Yarımca sahilinde temizlik yaptı. Çocuklar, bir de mesaj bıraktı, “Lütfen çevreyi kirletmeyin” dedi.

Körfez Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Yarımca Sahili’nde etkinlik düzenledi. Körfez Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerinin de katıldığı programda, Çevre Haftası münasebetiyle Yarımca sahil alanı ve piknik alanında temizlik çalışması gerçekleştirildi. Körfez Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ali Osman Yıldırım, etkinlik öncesinde çocuklara çevre konusunda kısa bir bilgilendirmede bulundu.

150 KİLO ATIK TOPLANDI
Yarımca Sahil bölgesinde gerçekleştirilen etkinlikte minik gönüllüler poşetlerce çöp toplayarak, “Çevremize sahip çıkalım” dedi. Yarımca Sahili’nin kıyıları ve piknik alanını gönüllüler tarafından özenle temizlendi. Minik çevrecilerle birlikte gerçekleştirilen etkinlikte toplanda 150 kilo atık toplandığını belirten yetkililer, çevrenin kirletilecek bir yer olmadığının altını çizdi.

ÇEVREMİZİ KİRLETMEYELİM
Körfez Belediyesi Çevre Teknikeri Ufuk Salih Kaya, “Plastiklerin içlerindeki zehirli maddeler deniz canlıları beslenme zincirine halka oluyor ve insana kadar ulaşabiliyor. Deniz kıyılarımızı ve çevremizi kirletmeyelim, bu konu da birbirimize destek vererek gelecek nesillerimize temiz bir doğa bırakalım” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler