Hereke Kalesi, Işıl Işıl Olacak

Hereke Kalesi, Işıl Işıl Olacak
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, restorasyonu tamamlanan, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları başlayan Hereke Kalesi’nde incelemelerde bulundu.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcısı Levent Yılmaz ile birlikte restorasyon çalışmaları tamamlanan Hereke Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Hereke Kalesi’nin aslına uygun olarak restore edildiğini belirten Başkan Şener Söğüt, “Restorasyon çalışmalarımız tamamlandı. Şimdi iç peyzaj ve aydınlatma çalışmalarımız devam ediyor.

TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ
1400 yıllık tarihe sahip bir kaleyi turizme kazandırdık. İçerisinde vatandaşlarımızın dinlenebileceği bir alan olacak. Ayrıca sur içlerinde de sergi alanları ve mini bir müze için projemiz devam ediyor. Peyzaj çalışması ile birlikte aydınlatma çalışmasının da startını verdik. Her şey bittiğinde Hereke Kalemiz geceleri ışıl ışıl olacak” dedi.