Başkan Söğüt, "Her Adımımız Körfez´in Geleceği İçin"

Başkan Söğüt, “Her Adımımız Körfez’in Geleceği İçin”
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, dernek ziyaretleri kapsamında Trabzonlular Derneği’ne konuk oldu. Hayata geçirilen ve yapımı planlanan projeler ile bilgiler aktaran Başkan Şener Söğüt, “Tüm enerjimizi daha güzel bir Körfez için harcıyoruz” dedi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, dernek ziyaretleri kapsamında Trabzonlular Derneği’ne konuk oldu. Körfez Trabzonlular Derneği Başkanı Adem Akova ve yönetimi dışında dernek üyelerinin de katıldığı toplantıya ayrıca AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Belediye Başkan yardımcısı Osman Yurt da katıldı. Körfez Belediyesi olarak 2.5 yıllık süreçte yapılan çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgiler veren Başkan Söğüt, pandemiye rağmen bir çok yatırımı hayata geçirdiklerini belirtti.

KÖRFEZ’İN GELECEĞİ KUZEYDE
İlimtepe’yi Körfez’in geleceği olarak gördüklerini belirten Başkan Şener Söğüt, “Kentin geleceği kuzeyde. Mevcut bulunduğumuz bölgede; Tütünçiftlik’te, Yarımca’da boş arsa kalmadı. Büyüyebileceğimiz tek alan kentin kuzeyi. Bizler de bu doğrultuda ulaşım ağlarını genişletiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz şimdi Tütünçiftlik’ten İlimtepe’ye çıkacak yolun ilk etap çalışmasını yürütüyor.

ULAŞIM AĞLARINI GENİŞLETİYORUZ
Otoban üstünden geçiş için köprü tabliyeleri yerleştirildi. İkinci etap için de Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın müjdeyi verdi. 2022 yılında ihalesi yapılacak ve yol yapılacak yarmalar ile birlikte İlimtepe’ye kadar ulaşmış olacak. Düşünün oraya 1.500 sosyal konut yapılıyor. İhaleyi alan firmalar çalışmalara başladı. O bölge daha hareketli ve güçlü bir bölge olacak.

ÇOK GÜZEL BİR PROJE OLACAK
Yerleşim alanları dışında 400 dönümlük alanı kiraladık ve TOKİ ile birlikte Millet Bahçesi yapacağız. 27 Ekim’de ihalesi ar. Sosyal ve kültür alanlar, spor alanları, mesire alanları, macera parkı hem ilçemizin hem de bölgemizin cazibe merkezi haline gelmiş olacak. Tabi TOKİ bu alanı tamamladıktan sonra daha farklı aktivite alanlarını da dâhil edeceğiz. Güzel bir proje olacak.

HER ŞEYİ PLANLIYORUZ
Planladıklarımız kadar yaptıklarımız da o bölge için önemliydi. Eskiden İlimtepe merkezinde esnaf baraka tipi yapılardaydı. Kötü bir görüntüydü. İlimtepe İş Merkezi’ni tamamladık. Şu an içerisinde muhtarlığımız da hizmet veriyor. Sağlık Ocağımız da kısa süre içerisinde taşınmış olacak. Kısaca, hiçbir adımımızı günü kurtarmak adına atmıyoruz. Her şeyi planlıyor, istişare ediyor, ortak akılla masaya yatırarak geleceğimize yatırım olarak görüyoruz” dedi.

GÜZEL BİR UYUM VAR
Başkan Şener Söğüt daha sonra dernek üyelerinden gelen sorulara tek tek cevap verdi. AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna da kısa bir selamlama konuşması yaparken, Körfez’de çok güzel bir uyum yakalandığını ve STK’ların da bu uyumun en güzel parçası olduğunu belirtti. Başkan Şener Söğüt daha sonra dernek başkanı Adem Akova’ya küçük bir hediye takdim etti.