Körfez´de Yabani Ot Temizliği

Körfez’de Yabani Ot Temizliği
Körfez Belediyesi ekipleri, yaşam alanlarındaki uzayan çimler için çalışma başlatırken, yabani otlara karşı da ilaçlama işlemi gerçekleştiriyor.

Körfez genelinde yaşam alanları ve yeşil alanlarda düzenleme çalışmaları gerçekleştirilen Körfez Belediyesi, yabani ot temizliğiyle çiçeklerin ve ağaçların da bakımlarını gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin dört bir yanında yapılan bu çalışmalarda gerek halkın sağlığı, gerekse çevre düzenlemesi ön planla tutuluyor.

YABANİ OTLARLA MÜCADELE
İlçe genelindeki boş arazi, yol ve kaldırım kenarlarında özellikle bahar ve yaz aylarında yetişen yabani otlara yönelik ilaçlama çalışması da büyük bir titizlikle yapıyor. Yetkililer yapılan ilaçlama çalışmaları ile kötü bir görüntü oluşturan yabani otların kalıcı olarak önüne geçileceğini ifade ettiler.

EKİPLERDEN YOĞUN ÇALIŞMA
Çocuk oyun alanlarının çocukların sağlığını korumak amacıyla daha sık temizlendiğini belirten yetkililer, “Çocuk oyun alanları, park, bahçe ve halkın zaman geçirdiği alanlarında çim biçme ve yabani ot temizliklerini daha sık aralıklarla yapıyoruz. Halk sağlığını korumak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz” ifadelerine yer verdi.