Şehit Orkun Eyice´nin İsmi Camiye Verildi

Şehit Orkun Eyice’nin İsmi Camiye Verildi

Geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü olayda freni patlayan minibüs inşaat halindeki camiye çarpmış, Jandarma Uzman Çavuş Orkun Eyice hayatını kaybetmişti. Körfez Belediyesi, Eyice’nin ismini o camiye verdi.

Körfez Belediyesi tarafından vatandaşların talepleri sonrasında Amasyalılar Mahallesi olarak da bilinen Hacı Osman Mahallesi’nde Otobanüstü mevkiinde başlattığı cami inşaatını tamamladı ve ibadete hazır hale getirdi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt de Başkan Yardımcısı Faruk Denli ile birlikte çalışmaların tamamlandığı camide incelemelerde bulundu.

İLÇEMİZE KAZANDIRDIK

Bölgenin ihtiyaçları, vatandaşların da talepleri sonrasında projenin startının verildiğini belirten Başkan Söğüt, “Göreve geldikten sonra tamamlayarak ibadete açmak adına çalışma başlattık. Çok şükür bitti ve güzel bir ibadethaneyi daha ilçemize kazandırmış olduk.

HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

Burada geçtiğimiz yıl üzücü bir hadise yaşanmış ve bir jandarmamız şehit olmuştu. Bu hepimizi büyük üzüntüye sürükledi. Görevden dönüyorlardı. Bizler de şehidimizin ismini bu camiye vermek istedik. Camimizin ismi de Şehit Orkun Eyice Camii oldu” ifadelerini kullandı.

150 KİŞİ KAPASİTELİ

858 metrekarelik alanda inşa edilen cami, 150 kişilik kapasiteye sahip. Caminin bodrum katında bay ve bayan WC’ler ile abdesthane ve engelliler için alan yer alıyor. Çevre düzenlemesinin de tamamlanması ile birlikte caminin ibadete açılması bekleniyor.