Körfez´de ´Kırmızı Çizgi´ Çekildi

Körfez’de 'Kırmızı Çizgi' Çekildi

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Körfez’de katıldı. Çizgiyi; Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ve Başkan Şener Söğüt boyadı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Körfez’de katıldı. Körfez’deki yaya geçitlerine de 'kırmızı çizgi' uygulanırken, trafikte yayanın önceliği olduğuna dikkat çekildi. Kırmızı çizginin Körfez’de çekildiği ilk yaya geçidi ise Mimar Sinan Mahallesi’nde Petkim Ortaokulu önündeki yaya geçidi oldu.

ÇİZGİLER BOYANDI

Programa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. İlk çizgiyi Başkan Şener Söğüt ve Kaymakam Bilgin boyarken, öğrenciler de fırçayı aldı ve bir çizgiyi boyadı. Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, “Kırmızı çizgi vurgusuyla birlikte ümit ediyorum ki bundan sonra da yayalarımıza bugüne kadar olduğu gibi daha çok hassasiyet gösterilir” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Başkan Şener Söğüt’te projenin önemli olduğuna vurgu yaparak, “ Amaç bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturarak, yayaların can güvenliklerini sağlamak, sürücülerin bu kurallara uymalarını sağlamak" dedi. Boyama işlemi sonrasında protokol üyeleri ellerinde dövizlerle katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.