Kampüslere ´Sıfır Atık´ Üniteleri

Kampüslere ‘Sıfır Atık’ Üniteleri

Körfez Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakamlık önünden sonra Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü ve Umuttepe Kampüsü’ne de Geçici Atık Depolama Ünitesi yerleştirildi.

Körfez Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin ilk atık getirme merkezlerinden birini hayata geçiren ve sıfır atık projesi kapsamında da çalışmalarını yürüten Körfez Belediyesi, ‘yerinde ayrıştırma’ anlayışıyla Körfez Kaymakamlığı önüne ‘Geçici Atık Depolama Ünitesi’ koymuştu. İlçedeki kamu kurumlarında hayata geçirilen uygulamanın bir benzeri de Kocaeli Üniversitesi ile uygulandı. Ekipler tarafından Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü ve Umuttepe Kampüsü’ne de ‘Geçici Atık Depolama Ünitesi’ koyuldu. Üniteler ile geri dönüşümü mümkün olan atıkların sağlık bir şekilde toplanması amaçlanıyor.