33 Yavru Hayvan Sahiplendirildi

33 Yavru Hayvan Sahiplendirildi
Körfez Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sadece 2020 yılında 33 yavru hayvan sahiplendirildi. Aşıları da Körfez Belediyesi veterinerleri tarafından yapıldı.

Körfez Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Sokak hayvanlarının bakım ve tedavisi dışında sahiplendirme de yapılıyor. 2019 yılında açılışı gerçekleştirilen merkezde, bugüne kadar 571 hasta sokak hayvanı tedavi edilirken, 93 kısırlaştırma ameliyatı gerçekleştirildi.

TEDAVİLERİ YAPILIYOR

2019’dan bu yana toplam 42 hayvanın sahiplendirildiği merkezde, bu rakamın 33’ü 2020 yılında gerçekleştirildi. Görevli veteriner hekimler, sahiplendirilen hayvanların bu süreçten sonraki aşıları ve kısırlaştırma işlemlerinin de kendileri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

BESLENME NOKTALARI

Körfez’de sokak hayvanları için hayata geçirilen bakım merkezi dışında ilçe genelinde yem noktaları da oluşturuldu. Kent genelinde oluşturulan 41 adet beslenme noktası ile onların aç ve susuz kalmaması için sürekli olarak mama desteği sağlanıyor.