Körfez´e ´Mobil´ Dezenfeksiyon Tünelleri

Körfez’e ‘Mobil’ Dezenfeksiyon Tünelleri
Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki pazar alanlarının girişlerine, halkın yoğun kullandığı alanlara ve hizmet binası girişine mobil dezenfektan tüneli koyuyor.

Körfez Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında ‘Mobil Dezenfeksiyon Tüneli' oluşturdu. Her gün ilçe genelinde kurulan Pazar alanlarının girişlerine koyulacak olan dezenfeksiyon tünelleri ayrıca halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda ve belediye hizmet binası girişinde olacak. İlk etapta ilçe genelinde 5 adet tünel yerleştirilecek.

SAĞLIĞA ZARARI YOK

Tünel 2 metre uzunluğunda kabinden oluşacak, vatandaş içeriye girdiğinde otomatik sensörler aracılığı ile sistem çalışmaya başlayacak. İçerisine giren insanı algılayan tünel, solüsyon buharı salgılayarak, dezenfekte edecek. Solüsyon buharının insan sağlığına hiçbir zararlı etkisi bulunmuyor.

BELEDİYE GİRİŞİNE KOYULDU

Körfez Belediyesi Hizmet Binası girişinde de yer alacak olan tünel, dün itibari ile çalışmaya başladı. Başkan Şener Söğüt, “Körfezli hemşehrilerimizin koronavirüsten en az şekilde etkilenmesi için büyük mücadele etmekteyiz. Hijyen de bu mücadelenin en önemli ayaklarından biri. İnşallah bu tür tedbirlerle kısa zamanda bu virüsü yeneceğiz ve normal hayatımıza döneceğiz" dedi.