Haber

Körfezliler Bayramlaştı

Orjinal Resim

Körfezliler Bayramlaştı
Körfez’de geleneksel kent bayramlaşması Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ‘daha güzel bayramlar için mutlaka aşı olalım’ mesajı verdi.

Körfez Belediyesi, Körfez Kaymakamlığı ve Körfez Kent Konseyi tarafından her bayram geleneksel olarak düzenlenen Kent Bayramlaşması, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bayramlaşmaya; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, siyasi parti başkan ve yöneticileri, oda ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TEK TEK SELAMLAŞTILAR
İlk olarak Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın söz aldı. “Bayramları ve bayramlarda bir araya gelmeyi özlemişiz” diyen Akın, “Maske ve mesafeye özen göstererek daha güzel bayramları birlikte yaşarız diye düşünüyorum” dedi. Akın’ın ardından Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşma gerçekleştirdi. Başkan Söğüt de konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

BİR ARADA OLMAYI ÖZLEDİK
“Birlik ve beraberlik içerisinde bayramlaşmayı özlemişiz” diyen Başkan Şener Söğüt, “Bizlerin kültüründe uzaktan bayramlaşmak gibi bir alışkanlık yok Bizler kucaklaşmak, kavuşmak istiyoruz. Bayram aslında kavuşmak anlamını taşıyor. Maalesef pandemi dolayısıyla birkaç bayramı uzaktan geçirdik. Tabi şu an bir aradayız ama rehavete de kapılmamamız gerekiyor

AŞI VURGUSU
Bizler tedbirlerimizi alalım, bayramlaşmalarımızı biraz daha seyrelterek birlik ve beraberlik içerisinde kutlamaya devam edelim. Tabi mutlaka da aşılarımızı olalım” dedi. Başkan Söğüt, Müslüman dünyasında akan kanın da durması gerektiğini belirterek, “İnşallah çok daha güzel bayramlarda sevincimizi, mutluluğumuzu birlikte paylaşırız ifadelerini kullandı.

BİR ARADA OLMAK ÇOK GÜZEL
Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de pandeminin sağlık, ekonomik, sosyal ve kültür açısından etkiler bıraktığını belirterek, “Bu etkilerden bir tanesi de toplu alanda bir araya gelme imkanımızın olmayışı. Son iki senedir bayramlarda bir araya gelemedik. Çok şükür yavaş yavaş etkiler yavaşladı. Ve bugün de sizlerle bir araya gelme imkanımız oldu.

MUTLAKA AŞI OLALIM
En önemli enstrümanımız aşı. Aşı konusunda ülkemiz bugün itibari ile en fazla aşı yapan 8. ülke. Ancak yine de yeterli değil. Şu anda 1. doz aşısını olması gereken milyonlarca kardeşimiz var. Özellikle bayram sonrası süratli bir şekilde 1. Doz aşısını olmayan kardeşlerimizin aşı olmasını istiyoruz. Aşı noktasında sıkıntımız yok. Uzak mahallelerimize bizzat ekiplerimizi gönderdik” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler