Haber

Körfez Belediyesi´nden ´Panoramik Rehber´

Orjinal Resim

Körfez Belediyesi’nden ‘Panoramik Rehber’
Körfez Belediyesi, ilçe genelindeki cadde ve sokakları 360 derece görüntü sistemi ile kayıt altına alıyor. Görüntüler aynı zamanda şehir planlaması ve kaçak yapıyla mücadele kapsamında da kullanılacak.

Körfez Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma kapsamında; Körfez ilçesi sınırlarında bulunan cadde ve sokaklar, 360° koordinatlı cihaz kullanılarak kayıt altına alınmaya başladı. Tüm cadde ve sokakların kayıt altına alınacağı çalışma, Kent Bilgi Sistemi ile ilişkilendirilerek kullanılabilir duruma getirilecek.

HİZMETLER İÇİN DE KULLANILACAK
Kayıt altına alınacak görüntüler, şehir planlama, numarataj, kaçak yapılaşma, kent bilgi sistemi, kentsel tasarım, ulaşım hizmetleri, acil durum yönetimi gibi belediye hizmetlerinde kullanılacak. Ayrıca çekilen imajlar web tabanlı coğrafi bilgi sistemi uygulamalarında da yayınlanacak.

360 DERECE GÖRÜNTÜLENİYOR
Çalışmanın tamamlanmasının ardından vatandaşlar Körfez Belediyesi web sitesi üzerinden kent rehberi bölümüne girerek ilçenin tüm cadde ve sokaklarının güncel halini panoramik olarak görüntüleyebilecek.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler