Haber

Barbaros ve Kabakoz İçin Önemli Adım Atıldı

Orjinal Resim

Barbaros ve Kabakoz Önemli Adım Atıldı
Yılların sorunu ve beklentisi için nihayet ilk ve önemli adım atıldı. Barbaros Mahallesi ve Kabakoz Kentsel Dönüşüm alanında hak sahiplerinin belirlenmesi, gayrimenkul değerleme ve finansal modelin oluşturulması için yapılan ihale sonuçlandı.

Körfez’de Barbaros Mahallesi ve Kabakoz Kentsel Dönüşüm Alanı içinde yer alan riskli bölgelerin taşınması için önemli bir adım daha atıldı. “Samsun Mahallesi Riskli Alan ve Kabakoz mevkiinde yer alan kentsel dönüşüm alanına ilişkin hak sahipliği tespiti, gayrimenkul değerleme, matematiksel ve finansal model oluşturma hizmeti” ihalesi tamamlandı.

TEK TEK TESPİT EDİLECEK
Muhammen bedeli 384 bin lira olan ihaleye katılan 3 firmadan 317 bin lira teklif veren Şehremini Danışmanlık firması ihaleyi aldı. 90 gün içinde projeyi tamamlaması beklenen bölgedeki dönüşüm ile ilgili tüm verileri ortaya çıkaracak. Proje tamamlandığında bölgede kaç hak sahibi olduğu, bölgedeki arsa ve taşınmazların değerleri tek tek tespit edilmiş olunacak.

ALAN BELİRLENDİ
TOKİ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek olan proje kapsamında ilk olarak mahallelerin taşınacağı alan belirlendi. Yavuz Sultan Selim Mahallesi’ndeki 500 dönümlük alan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanı olarak ilan edildi. Bu bölgede TOKİ iş birliği ile 1500 konut yapılacak. Rezerv konutları ihalesinin de bir süre sonra belirlenmesi bekleniyor.

 

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler