Körfez´in Minik Çevrecileri

Körfez’in Minik Çevrecileri
Körfez Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan Atık Getirme Merkezi’nde minik misafirlerini ağırlayarak, çevre konusunda eğitimler vermeyi sürdürüyor.

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Sıfır Atık ekibi, okullar başta olmak üzere ilçenin her noktasında çevreye yönelik eğitimler verilmeye devam ediyor. Okullarda verilen eğitimler dışında saha gezileri ile de çocuklara doğaya bırakılan çöplerin çevreye verdiği zarar Atık Getirme Merkezi’nde anlatılıyor.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER
Son olarak Körfez Nene Hatun İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri Atık Getirme Merkezi’nin konuğu oldu. Körfez Belediye yetkilileri tarafından öğrencilere, atık pillerin, atık yağların ve ambalaj atıklarının evsel atıklardan ayrı toplanmadığı takdirde yaratacağı olumsuzluklar aktarıldı. Minik çevreciler, doğaya bırakılan maddeleri büyük bir merakla incelediler.