Haber

Eğitimci Dilek Cesur Körfezlilerle Buluştu

Orjinal Resim

Eğitimci Dilek Cesur Körfezlilerle Buluştu
Körfez Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında eğitimci yazar Dilek Cesur’u ağırladı.

Körfez Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında; Eğitimci Yazar Dilek Cesur’u ‘Mutlu Aileler, Mutlu Çocuklar' konulu söyleşisiyle, Körfezlilerle buluşturdu.
Birçok konferans, söyleşi ve etkinliğe ev sahipliği yapan Körfez Belediyesi, kültür- sanat etkinlikleri kapsamında son olarak Eğitimci-Yazar Dilek Cesur’u Tütünçiftlik
Kültür Merkezi’nde “Mutlu Aileler, Mutlu Çocuklar” adlı söyleşisiyle, Körfezlilerle bir araya getirdi.

ÇOCUKLARINIZI SEVİN
“Sevginin olduğu yerde parada olur başarıda olur’’ diyerek, çocuklara sevgiyle davranılması gerektiğini vurgulayan Cesur, “Her çocuk birbirine sevgi ile bakan anne babaya sahip olmak ister. Mutlu bir çocukluk geçirmek için bu çok önemli. Ahir zaman dediğimiz bu dünyada çocuklarımızı ancak onları severek koruyabiliriz. Sevgili anneler ve babalar, yapmanız gereken tek şey bu, sevmek. 3 aylık bebeğinize gösterdiğiniz sevgi, merhamet ve şefkati 6 yaşında ki çocuğunuza da göstermelisiniz. Sizin sevginiz onları her kötülükten koruyacak” dedi.

BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ
Biz insanların söylediklerine çok fazla anlam yüklüyoruz. Ailemize yansıtıyoruz, geçimsizlik ve huzursuzluklar oluşuyor. Sevgiyi başkalarına hak görüp kendimizi önemsemiyoruz. Sabrımızı orada tüketiyoruz. Önce kendimizi önemsemeyi kendimizi sevmeyi öğrenmeliyiz, kıymeti önce kendimize, sonra ailemize vermeliyiz. Mutlu aileler mutlu çocuklar yetiştirir. Yaptığımız işe rahmet gözüyle bakarsak rahmet, zahmet gözüyle baktığımız da ise zahmet görürüz. Sadece bakış açısını değiştirmeliyiz. İyi bir çocuk yetiştirmek istiyorsak önce kendimiz iyi birer insan olmalıyız’’ ifadesini kullandı.

KATILIM YOĞUN, İLGİ BÜYÜKTÜ
Tütünçiftlik Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi, Körfezliler tarafından büyük ilgi gördü. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün eşi HaticeSöğüt’te programa katılım sağlayarak, konuk Dilek Cesur’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ve imza etkinliğinin ardından, program son buldu.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler