Haber

Ali Sağlık, "Körfez´de Üstyapı Yılsonuna Kadar Bitecek"

Orjinal Resim

Ali Sağlık, “Körfez’de Üstyapı Yılsonuna Kadar Bitecek”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile birlikte Körfezli muhtarlarla bir araya geldi. Altyapı çalışmalarının ele alındığı toplantıda konuşan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Yılsonuna kadar üstyapı çalışmalarını tamamlayacağız” dedi.

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık ile birlikte Körfezli muhtarlarla bir araya geldi. Tütünçiftlik Nazende Restoran ve Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya ayrıca; Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Denli ve Levent Yılmaz, İSU Körfez Şube Müdürü Alper Engin, Koordinatör Cengiz Öztürk, Körfez Muhtarlık İşleri Müdürü Özcan Efe, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk ve mahalle muhtarları yer aldı.

HER ZAMAN TELEFONUMUZ AÇIK
Toplantının açılışında konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bugün muhtarlarımız, İSU Genel Müdürümüz ve İSU yetkililerimiz ile bir araya gelerek istişare etmek istedik. İlçemizde ciddi bir altyapı çalışması var. Her bir noktada çalışma yürütülüyor. Tabi olumsuzluklar zaman zaman yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız sıkıntılar var. Bunları birebir istişare ederek çözeceğiz.

ALTYAPI GERÇEKTEN ZOR İŞ
Bizim amacımız bu kentte yaşayan insanlara hizmet etmek. İSU yetkililerimiz ile birlikte hem belediye olarak hem de muhtarlarımız diyalog halinde. Vatandaş sorun olduğunda ilk muhtarımızın kapısını çalıyor. Altyapı çalışmaları zor işler. Bazen yağışın şiddeti çok fazla olabiliyor. Bu durumlarda da en hızlı şekilde müdahale etmek gerekiyor” dedi.

EN FAZLA YATIRIM BU DÖNEM
“En fazla yatırım bu dönem altyapıya yapıldı” diyen Başkan Söğüt, “Her şeye rağmen en zor ve en yıpratıcı yatırım olmasına rağmen bu kentin çözebildiğimiz kadarını çözmeye çalışalım dedik. Altyapı öncesinde Fatih Mahallesi’nde, Çamlıtepe Mahallesi’nde çok daha fazla evi su basıyordu. Şimdi altyapı çalışması yapılan cadde ve sokaklarda bu sayılar çok azaldı.

300 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Altyapının bittiği, üstyapının henüz düzenlenmediği cadde ve sokaklarımız var. İSU yetkililerimiz ile bu konuyu sürekli görüşüyoruz. Bir şekilde altyapısı biten bölgeleri hızlı bir şekilde asfalta kavuşmamız lazım. Yıllardır ihmal edilen bir konuydu altyapı. Biz her şeyi göze alarak bu adımı attık. 300 milyon TL’lik yatırım. Yoğun ve gerçekten büyük bir yatırım” dedi.

KÖRFEZ’DE KESİNTİYİ GÖZE ALAMAZDIK
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık da konuşmasında, “Körfez’de 2020’den itibaren yoğun bir çalışma var. Fatih ve Güney Mahallesi’nden başladık ve tüm mahallelere bu çalışmayı yaydık. Fatih Mahallesi’nin alt ve üstyapısını tamamlandı. Diğer mahallelerde bu devam ediyor. Altyapıda çoğunluğu asbest borular vardı. Bunların hepsini yeniliyoruz. Normalde bir cadde ve sokaktaki çalışmamız büyüklüğüne göre -3 ayı geçmezdi. Ama Körfez’de bunu yapamadık.

BAŞKA TÜRLÜ ÇÖZÜMÜ YOKTU
Çünkü içme suyu ile kanalizasyon ve yağmur suyunu aynı anda yürütürken çok fazla su kesintisi yapmamız gerekiyordu. Bir cadde de sürekli su kesilmezdi. Olursa bunun da anlamı kalmayacaktı. Sıkıntı ne; mevcut içme suyu ve kanaizasyon çalışacak, yeni bir içime suyu ve kanalizasyon yapacaksınız. Su kesintisi yapmadan yeni hattı devreye aldık, su akışını verdik, eski hattı körledik. Bu gecikmeyi getirdi. Asıl problem buydu. Ama bu problemin başka türlü çözümü de yok.

BU SENE SONU TAMAMLANACAK
Körfez’de işi daha hızlı ilerletmek adına iki farklı müteahhiti devreye soktuk. Doğu ve batı olarak ikiye ayırdık ve ihale ettik. Bu sene sonu ile altyapısı tamamladığımız cadde ve sokaklardaki üstyapıyı tamamlayacağız. Biz iletişime açık bir kurumuz. İstediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Beni arayan bir muhtar asla ulaşamadım diyemez” dedi. Konuşmaların ardından muhtarlar tek tek söz alarak eksik gördüğü noktalara değindi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler