Haber

Yunus Emre Eserleriyle Anıldı

Orjinal Resim

Yunus Emre Eserleriyle Anıldı
Anadolu´da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, vefatının 700. yılında Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla anıldı. Programda konuşan Başkan Söğüt, “Yunus Emre bir bilgeler silsilesinin son temsilcisidir” dedi.

Körfez Belediyesi, Körfez Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021 yılının “Yunus Emre Ve Türkçe Yılı” ilan edilmesi vesilesiyle düzenlenen anma ve anlama programlarının ikinci etkinliği Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından kum sanatı gösterisinin yapıldığı programda; Yunus Emre’nin eserleri de öğrenciler tarafından seslendirildi.

PROGRAMA GENİŞ KATILIM
Programa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdinç Bozkurt, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İRFAN, HİKMET VE GÖNÜL İNSANI
Programın açılışında konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Yunus Emre bir bilgeler silsilesinin son temsilcisidir. Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli ve Tapduk Emre’nin ilim, irfan, hikmet ve feyzinden nasiplenerek yoğrulmuş bir gönül insanıdır. Yüklendiği ve miras aldığı bu kutlu emaneti, Anadolu’dan tüm dünyaya ulaştırmayı başararak ölümsüzlüğe erişmiştir.

SEVGİ İLE AŞK İLE YOĞURUYOR
Yunus Emre, dün olduğu gibi bugün de, bugün olduğu gibi yarın da, insanlığın hep hasretini duyacağı, aramaktan hiç vazgeçmeyeceği değerlerin temsilcisi olarak yaşamaya devam edecektir. Aklımızı, gönlümüzü ve ruhumuzu Yunus Emre’ye sonuna kadar açalım ve Yunus Emre’nin bizi aşk ile, sevgi ile yoğurmasına izin verelim diyorum” ifadelerini kullandı.

KARDEŞLİĞİN ELÇİSİDİR
Başkan Şener Söğüt’ün ardından Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Yaşar Çakmak ve Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de kısa birer konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Bilgin, “Yunus Emre, gönül yıkmayı değil gönül yapmayı seçmiştir. Yunus Emre, içindeki Allah aşkıyla dile getirdiği, insanlığa mesaj niteliğindeki şiirlerle tüm insanlığın kardeşlik elçisidir” ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yunus Emre temalı düzenlenen yarışmalarda derece elde eden; Ahmet Arda Kılıç, Batın Direnci, Berkay Çakır, Hüseyin Berkay Ergin, Zeynep Melek Zeybek ve Tunç Mert Öztatlıcı’ya ödülleri takdim edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında da Med Marine Tuncer Şen Fen Lisesi öğrencileri tarafından Yunus Emre’nin eserleri seslendirildi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler