Haber

Körfez´de Yunus Emre Anlatıldı

Orjinal Resim

Körfez’de Yunus Emre Anlatıldı
Körfez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yunus Emre’nin 700. Ölüm yıldönümü etkinlikleri kapsamında Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde Araştırmacı-yazar Mustafa Özçelik’in katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi.

Körfez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından; 2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda da Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ndeki ilk etkinlikte Yazar Mustafa Özçelik ve Dr. Engin Güneş, ‘Bugün Sohbet Bizim Oldu’ söyleşisi ile öğrencilerle bir araya geldi.

HAYATI VE ESERLERİ KONUŞULDU
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt’un da katıldığı programda; Yunus Emre’nin hayatı, eserleri ve felsefesi konuşuldu. Tüpraş Anadolu Lisesi, Oruç Reis Anadolu Lisesi, Emlak Konut İmam Hatip Lisesi, Orhangazi Anadolu Lisesi ve Barbaros İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de Yunus Emre hakkında aktarılan bilgileri dikkatlice dinledi.

HAFTA BOYUNCA SÜRECEK
Yunusun Sözü Projesi kapsamında 1 Aralık Çarşamba günü ‘Âşıklar Ölmez’ Konseri ve BİLSEM Öğrencilerinin gözünden ulusal çapta yapılan ‘Yunus Emre Konulu Poster Sunu Yarışmasının’ finali ve ödül töreni gerçekleştirilecek. 2 Aralık 2021 Perşembe günü de Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde ‘Bugün Sohbet Bizim Oldu’ söyleşilerinin ikincisi Dr. Engin Güneş moderatörlüğünde Profesör Ahmet Hakkı Turabi ile Yunusun İlahileri konusunda gerçekleştirilecektir.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler