Haber

Başkan Söğüt, "Birlikte Bu Kenti Yöneteceğiz"

Orjinal Resim

Başkan Söğüt, “Birlikte Bu Kenti Yöneteceğiz”
Körfez Erzurumlular Derneği yönetimi ve üyelerle bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Birlikte bu kenti yöneteceğiz” dedi.

İlçedeki sivil toplum kuruluşları ile kurduğu yakın diyalogla bilinen, kentteki derneklerin tüm sorunlarının çözümü için çaba gösteren Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Erzurumlular Derneği yönetiminin konuğu oldu. Gerçekleşen buluşmada yapılan yerel hizmetlerle ilgili bilgiler verin Başkan Söğüt, sivil toplum kuruluşlarının Körfez ilçe için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

KALABALIK KATILIM VARDI
Dernek başkanı Yavuz Göğdemir ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Körfez Belediye Meclis üyesi Mehmet Sayım, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt, AK Parti ilçe yöneticilerinden olan ve aynı zamanda Kocaeli Erzurumlular Vakfı yönetiminde yer alan Erdal Durmuş ile Erzurumlular katıldı.

TÜRKİYE ÇOK GELİŞTİ
İlçe başkanı Ramazan Tuna’nın selamlama konuşmasının ardından Dadaşlara seslenen belediye başkanı Şener Söğüt, gündeme ilişkin çok net değerlendirmelerde bulundu. Ulusal ve uluslararası alanda AK Parti iktidarının başarılı bir süreci geride bıraktığını belirten Başkan Söğüt, Türkiye’nin geçen 20 yıl içinde ekonomik ve sağlık alanında büyük aşama kaydettiğini, bunun pandemi sürecinde çok net şekilde ortaya çıktığını söyledi. Söğüt, açıklamasında şöyle konuştu:

HİZMETLERLE BİTİRECEĞİZ“31 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerden bugüne yaklaşık 2 buçuk yıl geçti. Zaman çok hızlı akıyor. Sanki dünmüş gibi seçimi hatırlıyoruz. Seçimlerden hemen sonra yerel yönetimler olarak bütün ekibimizle birlikte ilçemizin ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. Özellikle Körfez’le alakalı geçmişte önemli hizmet yapılmıştı. Birçok eksiklikler zaten giderilmişti. Biz de bunlara yenilerini katarak devam eden ve yapılacak projelerle birlikte dolu dolu hizmetleri yaşadığımız bir dönemi geride bırakacağız.

DAHA ÖNCE DE GELMİŞTİ
Özellikle Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçemize birçok proje kazandırdık. Sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmemizin sebepleri, genel olarak sizlerin talep ve tespitlerinize verdiğimiz önemle alakalı. Sizleri dinlemek, her sözünüzle büyük projelerimize yön vermek bizim açımızdan önemli bir durumdur. Seçimler öncesinde yine Erzurumlularla bir araya gelmiş, önerilerinizi almıştık. Bir süre önce de milletvekilimiz İlyas Bey ile ziyaretinize gelmiştik.

ÖNERİLERİNİZ ÖNEMLİ
Birlikte bu kenti yöneteceğiz. Aslında bize siz istikamet çizeceksiniz. Her gittiğimiz yerde bu önerileri alıyoruz. Eksiklerimizi de öğrenme fırsatı buluyoruz. Fark edemediğimiz ya da düşünemediğimiz hususlar olabiliyor. Bütün mahallelerimizi geziyoruz. Muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle bölgesel sorunları ekibimizle birlikte saha gezisi yapıyoruz. Bu şekilde sorunları yerinde görüyoruz. Bunların çözümünü de yine yerinde sağlıyoruz. Bu durum bize zaman kazandırıyor.

TÜM MAHALLELERİ GEZİYORUZ
Bugüne kadar, pandemi şartlarında bile bütün mahalleleri sokak sokak, cadde cadde dolaştık. Mimar Sinan Mahallesi’nde de bu çalışmayı yaptık. 20 ana mahallemiz, 16 köy bölgesindeki mahallemiz var. Gidilecek birkaç mahallemiz ve köy bölgeleri kaldı. Taleplerle ilgili yapılabilecekler için söz veriyoruz, teknik açıdan yapılamayacak istekleri ise zamana bırakıyoruz. Bu konuda halkımıza karşı hep dürüst olduk.

PANDEMİ SÜRECİNDE DE ÇARKLAR DURMADI
Belediye olarak ekonomik anlamda bir sıkıntı yaşamadık. Kamu borçları, müteahhit borçları, hizmetlerin ödemeleri ile ilgili, çalışanların maaşları konularında bir sıkıntı yaşamadık. Bu belediye AK Parti öncesinde aylarca maaşların ödenemediği dönemleri hatırlıyoruz. Bugün ise devletin çarkları pandemi gibi uluslararası bir sorunun olduğu dönemde bile hamdolsun maaşlar ödeniyor, hizmetler aksamıyor.

 

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler