Haber

TEKNOFEST Coşkusu Körfez´deydi

Orjinal Resim

TEKNOFEST Coşkusu Körfez’deydi
TÜBİTAK'ın düzenlediği 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda final günü heyecanı vardı. Başkan Şener Söğüt’ün de katıldığı final gününün konuğu Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank’tı.

TÜBİTAK'ın düzenlediği 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda final günü heyecanı Körfez Yarış Pisti’nde yaşandı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın da katıldığı yarışlara; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcısı Osman Yurt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN SÖĞÜT YAKIN TAKİP
Türkiye'nin birçok ilinden lise düzeyinde 36, üniversite düzeyinde ise 65 takımın katıldığı yarışları yakından takip eden Başkan Şener Söğüt ve beraberindeki heyet, Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank ile birlikte yarışa katılan takımları ziyaret etti ve onlarla sohbet etti.

AZ ENERJİ UZUN MESAFE
Gençlerle sohbet eden Varank, “Biliyorsunuz TÜBİTAK 16 senedir bu yarışları düzenliyor ama son dönemde bu yarışmalarımızı TEKNOFEST çatısı altında diğer bütün organizasyonlarla beraber gerçekleştiriyoruz. TÜBİTAK'ın elektrikli araç yarışları aslında bir hız yarışması değil, bir verimlilik yarışması. Burada öğrencilerimizin kendi tasarlayıp ürettikleri araçlarla en az enerjiyi harcayıp, en fazla mesafe gitmelerini ölçmüş oluyoruz" dedi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler