Özel Çocuklar İçin ´Özel´ Okul

Özel Çocuklar İçin ‘Özel’ Okul
Körfez Belediyesi, özel gereksinimli çocuklar için önemli bir çalışmayı hayata geçirdi. Özel çocukların eğitim görebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve etkinlik yapabilecekleri bir yaşam merkezi, Körfez’e kazandırıldı.

Körfez Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen çalışmalar sonucunda, mülkiyeti Körfez Belediyesi’ne ait olan ve bir dönem de okul olarak kullanılan bina yeniden düzenlendi ve Körfez Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak düzenlendi. 15 dersliğin yer aldığı okulda, her sınıf 4-5 kişilik olarak planlandı. Derslilikler dışında özel çocuklara uygulamalı eğitimin verileceği uygulama evi, rehberlik sınıfları ve sağlık odası da bulunuyor.

KULLANIMA HAZIR HALDE
1’inci, 2’inci 3’üncü kademe eğitimlerin verileceği Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda tadilat çalışmaları tamamlandı. Ekipler, Uygulama Okulu’nun iç ve dış kısımları ile sınıfların da boya-badana işlerini gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra, sınıfların iç kısımlarına parke, tahta, masa-sandalye vb. eşyalarda temin edilerek, kullanıma uygun hale getirildi.