´Çöpe Değil, Ekmek Kutusuna´

‘Çöpe Değil, Ekmek Kutusuna’

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’ ile hem israfın önüne geçmeyi planlıyor hem de toplanan ekmekleri sokak hayvanlarına yemek olarak ulaştırıyor.

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ‘Sıfır Atık Projesi’ni’ geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Yerinde ayrıştırmanın önemli olduğu proje kapsamında, tüketilmeyen ekmeklerin de direk çöpe atılmasını engellemek adına “Bayat Ekmek Toplama Kutuları” oluşturuldu. İlçenin belirli noktalarına koyulan ve sayısının her geçen gün artacağı belirtilen kutular sayesinde konteyner kenarına bırakılan ekmekler tek bir yerde toplanacak, görüntü kirliliği de önlenmiş olacak.

“SADECE EKMEK ATIN”

İlk etapta site ve toplu konut alanlarına yerleştirilen kutulardaki ekmekler hem sokak hayvanları için hem de hayvan yetiştiricileri için yem olarak kullanılacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Şu an için 5 adet kutu yerleştirildi. Bu sayıyı arttırıyoruz. Gerçekten halkımız duyarlı davranıyor. Sadece ricamız, bu kutulara sadece ekmek atmaları” ifadelerini kullandı.