Haber

18 Mart´tan 15 Temmuz´a

Orjinal Resim

18 Mart’tan 15 Temmuz’a

Körfez Belediyesi tarafından hazırlanan ve ‘18 Mart’tan 15 Temmuz’a Millet Destanı’ adı verilen kitap, tanıtıldı. Başkan Baran, “Gençlerimiz bu kitabı mutlaka okumalı, tarihini iyi bilmeli” dedi.

Körfez Belediyesi tarafından hazırlanan 18 Mart’tan 15 Temmuz’a Millet Destanı kitabı, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde tanıtıldı. Körfez Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’18 Mart’tan 15 Temmuz’a Millet Destanı’ kitabının tanıtımı ile başlayan programda; Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de konferans verdi. Programın sonunda ise Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi.

Milat Noktasıdır

Kitap tanıtımı öncesinde kısa bir konuşma yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “18 Mart’tan 15 Temmuz’a bir milletin varoluş hikâyesi, ihanetler, zaferler ve diriliş… Hepsi bu kitapta yer alıyor. Milletimiz destanlar yazıyor. 18 Mart unutulmayacak bir destandır. 15 Temmuz da ülkemiz ve bağımsızlığımız için adeta bir milat noktası. Bizler de bununla ilgili bir eser hazırladık.

Uyuma Lüksümüz Yok

Bu eserimizi özellikle tüm gençlerimizin okumasını istiyoruz. Tarihimizi iyi bilmeli ve anlatmalıyız. Tarihini bilmeyen milletler, geleceğe yön veremez” ifadelerini kullandı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ardından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise şanlı tarihimizden notlar aktararak salondakilere anlatımlarda bulundu. Şimşirgil, “Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki; Bizim uyumak gibi bir lüksümüz yok. Teyakkuzda olmamız gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler