Haber

2023 ve 2071 Hedefleri İçin Sizler Önemlisiniz

Orjinal Resim

2023 ve 2071 Hedefleri İçin Sizler Önemlisiniz

Körfez’de düzenlenen ‘Üreten ve Yöneten Kadınlar Buluşması’nda konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Türkiye 2023 ve 2071 hedeflerine hızla ilerliyor. Eğer ekonomiye kadınlarımızı daha fazla eklersek, bu hızlanma daha da artacak” dedi.

Körfez’de ‘Üreten ve Yöneten Kadınlar Buluşması’, iş kadınları ve yöneticileri bir araya getirdi. Çınar Park Otel’de gerçekleştirilen buluşmaya; AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Mollaoğlu, meclis üyeleri, kadın girişimciler ve yöneticiler katıldı.

Güçlü Türkiye İçin…

Toplantıda konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Kadın girişimcilerin ekonomi içerisinde daha fazla yer alıyor olması bizleri mutlu ediyor. Elde ettikleri başarılar ise bizleri gururlandırıyor. 2023, 2071 hedeflerine hızla ilerleyen bir Türkiye’de kadının ekonomi içerisinde daha fazla yer alması, bu hızı daha da arttıracaktır” ifadelerini kullandı. Başkan İsmail Baran’ın ardından söz alan AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, “Bugün burada toplanma amacımız üreten ve yöneten kadınlarımız için farkındalık oluşturmak. Her kesimde her platformda olması gerekiyor. Bu şekilde Güçlü Türkiye’ye ulaşmış oluruz” dedi.

Bizler İçin Gurur Verici

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise konuşmasında, “Her ne kadar son 16 yılı bir kenara bırakıp baktığımızda kadın toplumun her alanında tam temsil olarak yer bulamadı. Hep söylüyoruz; 1934 yılında gerçekten bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok Avrupalı kadınlarda olmayan hakkı bize armağan etmesi gurur verici. Ama ne yazık ki bu hakkımızı 2002’ye kadar kullanamadık.  1934’ten 2002’ye kadar kadının meclisteki temsil oranı yüzde 2,4’tü.

Mehmetçik Unutulmadı

Neredeyse yok. Kadınlar arasında da ayrımcılık vardı. Tüm olumsuzluların büyük bir çoğunluğunu geride bıraktık. Başkanımızın da dediği gibi, Türkiye olarak 2023 ve 2071 hedeflerine hızla ilerliyoruz. Türkiye, ekonomisine kadını eklerse, bu çok daha hızlı ilerler” ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarında ayrıca Afrin’de bulunan Mehmetçiğimiz de unutulmadı, onlar için dualar edildi. Toplantı daha sonra karşılıklı görüşmelerin yapılmasıyla devam etti.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler