Haber

Amerika´nın Kararı ´Yok´ Hükmündedir

Orjinal Resim

Amerika’nın Kararı ‘Yok’ Hükmündedir

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve belediye personeli, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Başkan İsmail Baran, “Kudüs, kıyamete kadar Filistin’in, İslam’ın ve Müslümanlarındır” dedi.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları İsa Taş, Levent Yılmaz ve Sait Çalık, birim müdürleri ve çalışanlar ile birlikte belediye binası önünde ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Açıklamaya; KİHMED Başkanı Sabahattin Yamak ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Başkan İsmail Baran, “Kudüs’ün Yahudi postalları altında çiğnenmesine asla müsaama göstermeyeceğiz” dedi.

Tepkimizi Göstereceğiz

İlk açıklamayı KİHMED Başkanı Sabahattin Yamak yaptı. Yamak, “İlk kıblemiz olan mescidimiz Mescid-i Aksa’mız işgal altında. Bütün dünya da Müslüman halkı bu duruma tepkisini en sert şekilde gösteriyor. Mazlumlar ve Müslüman camia bir arada kıyama kalkmış durumda. En yakın zamanda bu birlik beraberliğimiz ile özgür Filistin ve Kudüs’e kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

13 Aralık’ta Ortak Tepki

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konuşmasında, “İlk kıblemiz olan Mescid’i Aksa’nın Yahudi postalları altında çiğnenmesine asla müsaama gösteremeyiz. Kudüs bizim namusumuz, göz bebeğimizdir. Asla ve asla taviz veremeyiz. Müslümanlar olarak üzerimize ne düşünüyorsa yerine getirmek için varız. 13 Aralık Çarşamba günü de Kent Konseyimiz, STK’larımız ve halkımız ile Körfez’de tek bir ses, tek bir vücut olarak sesimizi duyurup, tepkimizi dile getireceğiz.

Geri Adım Atacaklar

Bütün dünya mesajımız; Müslümanlarla oynamasınlar. Kudüs namustur, ilk kıblegahımız, göz nurumuzdur.  Kudüs üzerinde oynanacak oyunlar pahalıya mal olur. Kıyamete kadar Kudüs Filistin’in, İslam’ın ve Müslümanlarındır. Amerika’nın bir karar alması ile Kudüs İsrail’in Başkenti olmaz. Bunun böyle olmayacağını ve geriş adım atacaklarını hep beraber göreceğiz. Rabbim oyun oynayanlara fırsat vermesin” dedi.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler