Haber

40 Yıllık Sorun İçin Önemli Adım

Orjinal Resim

40 Yıllık Sorun İçin Önemli Adım

Körfez Çamlıtepe’de yaklaşık 40 yıldır süren sorun için Ankara’daki girişimler sonuç verme aşamasına geldi. Milletvekili İlyas Şeker ile birlikte Körfez’e gelen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, bölgeyi inceledi.

Körfez Çamlıtepe’de üzerinde şu an birçok evin ve yaşam alanının bulunduğu bölge, Orman Arazisi olduğu gerekçesi ile boşaltılması istenmiş, vatandaşlar konuyu yargıya taşımıştı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise göreve gelir gelmez konunun çözümü için hem Kocaeli Milletvekilleri ile defalarca görüşmüş hem de Ankara’ya giderek bizzat Bakan ve Bakanlık yetkilileri ile konunun çözümü noktasında girişimde bulunmuştu.

Sorun Neydi?

1958 yılında Yarımca kadastro çalışmasında bölge mera olarak işlemiş. 1977 yılında belediye bu alanları mülke dönüştürmüş. Ve bölgenin gece kondu alanına dönüşmemesi için araziler parseller halinde satılmış. Orman Bakanlığı ‘normal orman arazisi’ olarak sınıflandırılmış olan bölgeyi ‘Özel Orman Arazisi’ statüsüne sokunca vatandaşların evlerini boşaltmalarını istemiş ve ev sahipleri ‘işgalci’ konumuna dönüşmüştü.

Yıllardır Çözüm Bekliyor

Vatandaşların uzun süredir yargı mücadelesi verdiği konuyla ilgili olarak göreve geldiği gün çözümü noktasında gayret sarf edeceği sözünü veren Başkan İsmail Baran, bir çok kez Ankara’ya giderek Çevre ve Orman Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunmuştu. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve milletvekillerinin de konuyu takip etmeleri ile birlikte çözüm noktasında önemli bir adım atıldı.

Bölgeyi İncelediler

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ve İzmit Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, önceki gün Körfez’e geldi. Başkan İsmail Baran ve Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu önce sorunla ilgli olarak bilgileri aktardı. Brifing sonrasında ise bölgeye gidilerek incelemelerde bulundu.

Vatandaş Teşekkür Etti

Şu an konuyla ilgili olarak yargıya taşınmış 108 dava bulunduğu, bunların 41 tanesiyle ilgili yargı sürecinin tamamlandığı öğrenildi. Vatandaşların evlerine kavuşması için bölge ‘özel orman arazisi’ olmaktan çıkarılacak ve 2B statüsüne getirilecek. Bölgede oturan vatandaşlar da yetkililerin alanda yaptığı incelemeyi yakından takip etti. 40 yıllık sorun için önemli bir adım atıldığını söyleyen vatandaşlar, Başkan İsmail Baran’a ve Milletvekili İlyas Şeker’e teşekkür etti.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler