Haber

Hereke Kalesi´ne Bir Ödül Daha

Orjinal Resim

Hereke Kalesi’ne Bir Ödül Daha

Antalya'da düzenlenen YAPEX Fuarı'nda geçtiğimiz yıl Hereke Kalesi ile ‘en iyi restorasyon projesi’ ödülü alan Körfez Belediyesi, bu kez de ‘Proje Uygulama Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü, Başkan İsmail Baran aldı.

Antalya’da düzenlenen Yapı ve Restorasyon Fuarı'nda, Körfez Belediyesi rüzgarı esti. Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yılda Hereke Kalesi restorasyonu ile ‘en iyi restorasyon projesi’ ödülünü alan Körfez Belediyesi, bu kez de “Proje Uygulama Ödülüne" layık görüldü. Ödül törenine katılan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ödülü de Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın elinden aldı.

Büyük Gurur Yaşadık

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan ve Körfez'in marka değerini yükseltecek projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirten Başkan İsmail Baran, “Tarihi ve kültürel mirasların korunması doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla da bu değeri taçlandırıyoruz. Böyle önemli bir fuarda iki sene üst üste ödül almak bizleri gururlandırdı. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Büyük İlgi Gördü

Körfez Belediyesi tarafından fuar içerisinde kurulan stantta ise Körfez’in doğal, kültürel, tarihi ve kentsel dokularında yapılan çalışmalar Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasından gelen ziyaretçilere anlatıldı. Çeşitli ikramlarında yapıldığı stantta, özellikle ‘kiraz lokumu’ büyük dikkat çekti. Başkan İsmail Baran da hem diğer belediyelerin açtığı stantları gezerek Belediye Başkanları ile sohbet etti, hem de Körfez Belediyesi standında misafirlerini ağırladı.

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler