Haber

Geleceğin Satranç Ustaları Başarılarıyla Göz Doldurdu

Orjinal Resim

Geleceğin Satranç Ustaları Başarılarıyla Göz Doldurdu

Körfez Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ortaokul ve liseler arası ödüllü satranç turnuvasında geleceğin satranç ustaları kıyasıya yarıştı.

Körfez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kent Konseyi, Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü ve Körfez Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen ortaokul ve liseler arası ödüllü satranç turnuvası nefesleri kesti. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya; İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Körfez Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Bulut, TSF İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz, Trabzonlular Dernek Başkanı Nurettin Okutan, Körfez Gençlerbirliği Kulüp Müdürü Ali Osman Baş ve okul müdürleri katıldı.

Ödülleri Takdim Edildi

Sabah başlayan ve akşam saat 17.00’ye kadar devam eden turnuva, oldukça çekişmeli anlara sahne oldu. Son ana kadar şampiyonluk mücadelesinin devam ettiği turnuvada, dereceye giren öğrenciler için kupa ve ödül töreni düzenlendi. Öğrenciler, kupa ve madalyaları ile ödüllerini protokol üyelerinin ellerinden aldı. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları dışında; dizüstü bilgisayar, tablet ve bisiklet hediye edildi.

Hepiniz Birincisiniz

Körfez Belediyesi’nin eğitimin her noktasında olduğu gibi gençlerin gelişimi için satranç turnuvasına da büyük desteği olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, “Bugün yapılacak turnuvada mutlaka birinci, ikinci üçüncü olacaktır. Ama önemli olan bu yarışmaya katılmaktır. Gönüllerin birincisi hepinizsiniz. Bizler, okullarımızda satranç sporunun gelişmesine katkı sunmak amacıyla satranç kulüpleri kurma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Derece Yapan Öğrenciler

Gençler kategorisinde; Serdar Nalbant birinci olurken, Süha Özel ikinci, Nilay Kısacık üçüncü, Yusuf Yamak da dördüncü oldu. Ahmet Torun, Volkan Aydın, Rıdvan Öz, Bünyamin Yamak, Mehmet Yenigül ve Emre İmamoğlu da dereceye girdi. Yıldızlar kategorisinde de; Bora Baykal birinci, Mustafa Şahin ikinci, Esat Yılmaz üçüncü, Kartal Nehir Ilgın da dördüncü oldu. Umut Hüseynov Aslan, Emir Mustafa Eğerci, Ali Hasan Göleli, Yavuz Eren Koçak, Oğuzhan Şahin ve Aydın Uğur da dereceye girdi.

 

 

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler