Körfez´in Kirazı Yeniden Canlandı

Körfez’in Kirazı Yeniden Canlandı

Körfez’de “Her bahçeye bir kiraz” projesi ile dağıtılan fidanlar, meyve vermeye başladı. Başkan Baran, “Körfez, yeniden kirazıyla anılacak” dedi.

Körfez Belediyesi, marka kent çalışmaları kapsamında Körfez’in simgesi olan kirazı canlandırmak için 2015 yılında “Her Bahçeye Bir Kiraz” projesinin startını vermiş, sadece bu yıl 10 bin adet kiraz fidanı dağıtımı yapılmıştı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, hafta sonu AK Parti Milletvekili İlyas Şeker ile birlikte Yarımca bölgesinde kiraz bağlarını gezdi.

Değeri Artıyor

Ekilen fidanlar, meyve vermeye başlarken, kirazı dallarından ilk koparan da Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Taşköprülüler Dernek Başkanı Yasin Sönmez oldu. Başkan Baran, “Başlattığımız projeler ile kiraz üretimini arttırdık. İlerleyen dönemde Körfez Kiraz’ının değeri daha da artacak ve Körfez, kirazıyla anılacak” ifadelerini kullandı.