Haber

Körfez´de 17 Bin Ağaç Kurtarıldı

Orjinal Resim

Körfez'de 17 Bin Ağaç Kurtarıldı

Geri dönüşüm ve çevre koruma projeleriyle örnek çalışmalar yapan Körfez Belediyesi, sadece 2016 yılında topladığı 2 bin 552 ton atık ambalaj ile 3 bin ağacın kesilmesini önlemiş oldu.

Çevresel denetim faaliyetleri, çevre temizliği, endüstriyel ve evsel atıkların toplanması ve geri dönüşüm faaliyetleri ile Türkiye'nin örnek belediyelerinden biri olan Körfez Belediyesi, Türkiye'nin ilk atık getirme merkezi olan Körfez Atık Getirme Merkezi'ni hayata geçirmişti. Ekipler, 2016 yılında başlattığı "Bitkisel Atık Yağların Geri Kazanımı" projesi çerçevesinde 24 bin 995 kilogram atık yağ topladı.

43 Ton Lastik Toplandı

Dünyada her yıl milyonlarca ton kullanılmış bitkisel yağın, çeşitli yollarla çevreyi kirlettiğine dikkat çeken yetkililer, bu dönüşümün önemine değindi. Körfez'de 2016 yılında toplanan bitkisel atık yağ miktarı 24 bin 995 kilogram olurken, cam atık miktarı 859 bin 660 kilogram, e-atık miktarı da 177 kilogram oldu. Ömrünü tamamlamış 43 ton lastikte Atık Getirme Merkezi'ne getirildi.

Çoğunluk Kâğıt Atık

Geri dönüşüme kazandırılan 2 bin 552 tonluk atık ambalajın büyük çoğunluğunu kağıt atıklar oluşturuyor. Kullanılmış kâğıtların tekrar geri dönüştürülmesiyle ise birçok ağaç da kesilmekten kurtarılmış oluyor. 1 ton kâğıt atık 17 ağacı kurtarırken, Körfez'de sadece 2016 yılında 17 bin ağaç kurtarılmış oluyor.

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler