Haber

Vaatlerimizin Yüzde 80´nini Tamamladık

Orjinal Resim

Vaatlerimizin Yüzde 80'nini Tamamladık

Körfez'de günlük değil, geleceğe yönelik projeleri tek tek hayata geçiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, referandum süreci içinde konuştu; "Şer güçler halkın kafasını bulandırmaya çalışıyor. Ama milletimiz bunlara papuç bırakmaz" dedi.
Gübretaş'ı Ağırladı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, önceki gün hem makamında ziyaretleri kabul etti hem de TV 41'de Gündeme Özel programına konuk oldu. Başkan İsmail Baran'ın konukları arasında; 23. Dönem AK Parti Artvin Milletvekili aynı zaman da Gübretaş Yönetim Kurulu Üyesi olan Ertekin Çolak, Genel Müdür Yardımcıları Metin Özyürek ve Mahmut Karaman da vardı. Başkan Baran, konuklara ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.

Halkımız İstedi, Yapıyoruz

Baran daha sonra TV 41'de Abdullah Yıldırım'ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. 2016'yı değerlendiren ve 2017'de hayata geçireceği projelere değinen Başkan İsmail Baran, "Önceliğimiz halkımızın talepleri oldu. Mesela 'devlet hastanesi yetersiz' dediler, şimdi kendi imkânlarımız ile Körfez Devlet Hastanesi'ne modern bir bina yapıyoruz. Amacımız Körfez'i hak ettiği noktaya doğru adım adım götürmek" dedi.

Söz Verdik, Yapıyoruz

Göreve geldiği günden bu yana seçim beyannamesinde yer alan projeleri birer birer hayata geçiren Başkan İsmail Baran, "İki hafta önce Ankara'da Bakanımız Fikri Işık, vekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, il ve ilçe başkanımız ile istişare toplantısı yaptık. Şunu gördük; Ne vaat ettiysek arkasında durmuşuz. Yüzde 80 oranında vaatlerimizi yerine getirmiş, planlamış olduk. Geri kalan yüzde 20'lik projeyi de 2 yıl içerisinde tamamlayacağız.

Örnek Olacak Proje

Tabi söz verdiklerimizin dışında da bir çok proje yaptık. Vatandaşlarımızın bu konuda gösterdikleri teveccüh bizim için önemli. En büyük ödül de onların bize ettiği dua" ifadelerini kullandı. Başkan Baran, Güney Mahallesi'ndeki spor kompleksinin de Kocaeli'ye örnek olacağını belirterek, "Sporun Başkenti Körfez dedik, bunu da lafta bırakmadık. Bugün spor akademilerimizde 15 branşta 4-16 yaş arası 3 bin 500 evladımız var. Bunlara da modern tesisler inşaa etmek için harekete geçtik.

Fark Yaratan Projeler

Biz Körfez'de yapılan proje farklı olsun istedik. Güney Mahallesi'ndeki proje 3 katlı olacak. Gençlik Merkezi ve otopark ta bulunacak. Kocaeli'ye örnek bir proje. Spor salonu içerisinde ayrıca sporcular için tedavi ünitesi ve engelli sporcularımız için de alanlar olacak. 18 bin metrekare kapalı alana sahip. Bunun dışında 3 tane daha spor kompleksi için ihale yapıyoruz. Hedefimiz bunları tamamladıktan sonra eğitim gören sporcu sayımızı 7 bine çıkarmak" dedi.

Geleceğe Yatırım Yapıyoruz

Körfez'de günü kurtarmak için değil, geleceğe yatırım olarak gördükleri projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan İsmail Baran, "Projelerimizde 'en'leri kullanıyoruz. Biz hizmet etmeyi dert ediniyoruz. Projeleri hayata geçirirken kendi öz kaynaklarımızı kullanıyoruz. Tabi bir de hedefimiz var; Borçsuz bir belediye. Bu konuda da ciddi adımlar attık" ifadelerini kullandı.

Ruhsuz Binalar Olmayacak

İlçedeki tarihi yapıları gün yüzüne çıkardıklarının altını çizen Başkan İsmail Baran, "İki projemiz ile de ödül aldık. Biri Hereke Kalesi, diğeri de e-dershane projesi" dedi. Projelerde Osmanlı ve Selçuklu mimarisini kullandıklarını söyleyen Başkan Baran, "Son dönemde yapılan binalar açıkcası ruhsuzdu. Binaların bir ruhu olması lazım. Maalesef Osmanlı ve Selçuklu mimarisi gibi bir Türk Mimarisi yapı şekli oluşmadı. Özden kopmamamız lazım" dedi.

İlim Kenti Yolunda

Körfez'in sanayi, liman ve turizm kenti dışında ilim kenti olması yolunda da adımlar attıklarını belirten Başkan İsmail Baran, "Eski belediye binamızın olduğu bölgede 14 dönümlük bir alan var. Buraya 4 bin 500 üniversite öğrencisinin eğitim göreceği bir kampüs yapıyoruz" dedi. Sarnıç Han'ın da Kocaeli'de ilk yeşil bina özelliği taşıyan kamu binası olduğunu belirten Başkan Baran, "Vatandaşlarımız nisan ayından sonra satışa arz edeceğimiz dükkânlardan alabilir ve istifa edebilirler" dedi.

Milletimiz Papuç Bırakmaz

Referandum süreciyle ilgili de konuşan Başkan İsmail Baran, "Vatandaşımız bunun normal bir seçim olmadığını iyi biliyor. Bu seçim ülkenin geleceği için çok önemli. Kenetlenmemiz, bir olmamız lazım. Fakat belli güçler halkın kafasını bulandırmaya çalışıyor. Şer güçler son kozlarını oynayacaklar. Milleti hayır demeye ikna etmeye çalışacaklar. Ama milletimiz bu oyunlara gelmeyecek. Evet demek, ülkenin kalkınmasına 2023 hedeflerine evet demektir. Aziz milletimiz bunlara papuç bırakmaz" dedi.

 

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler