Haber

Uyuduğumuz Gün Uyanamayacağız

Orjinal Resim

Uyuduğumuz Gün Uyanamayacağız

'Bilinmeyen Osmanlı' konulu konferans için Körfez'e gelen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, "En korktuğum kendi içimizdeki ihanet şebekeleri. Bizsiz bize güçleri yetmez. Bunun onlar da farkında" dedi.

Körfez Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri aralıksız sürerken, ocak ayının son programında konuk 'Bilinmeyen Osmanlı' konulu konferans ile Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil oldu. Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Başkan Yardımcıları; Selattin Kabadayıoğlu, Faruk Denli ve İsa Taş, belediye meclis üyeleri, AK Parti Körfez İlçe SKM Başkanı Şaban Aydın ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diziler Fatih'i Öldürdü!

Osmanlı tarihi üzerine yanlış bilinenleri paylaşan Prof. Dr. Şimşirgil, dizi ve TV filmlerine de atıfta bulunarak, "21. asırda bir fetih filmi çekebildik, onda da koca Fatih'in şahsiyetini öldürdük. İnsan bunlara gerçekten üzülüyor. Bu, maalesef, tarihimizin doğru öğretilmemesinden kaynaklanıyor. Yanlış genlerimize işlemiş. Hiç olmazsa Fatih'in şahsiyetini doğru bir şekilde verebilseydik orada. Doğru bir tek karesi olmayan bir dizi ve Fatih'in bütün şahsiyetini öldüren bir film" dedi.

Doğru Aktaramadık

Gençlere Osmanlı'nın doğru anlatılmadığını söyleyen Şimşirgil, "Bu, Kanuni Sultan Süleyman döneminden itibaren başladı. 'Osmanlıyı gelecek nesillere öğretmemek lazım. Osmanlının kendi toplumunu o devletten uzaklaştırmak lazım' dediler. Sonra ne yapıldı; Padişahlar kötülendi. İlkokuldan itibaren vatanı padişahlardan kurtardık. İlkokuldaki beyinlere bunlar şırınga edilirse tarih şuuru oluşur mu? Maalesef kendi o muhteşem tarihimizi nesillere doğru aktaramadık" ifadelerini kullandı.

Biz Şahadeti Severiz

"Bizsiz bize güçleri yetmez. Bunun onlar da farkında" diyen Şimşirgil, "Şu an tam bir bağımsızlık savaşı veriyoruz. Bugün, bağımsızlık, dinimizi yaşama ve bu toprakları koruma günüdür. Bu milletin toprağının altı, toprağının üstünden çok temiz ve kıymetlidir. Bu milletin toprağının altında evliyaları, âlimleri ve şühedaları var. Onun için biz ölümü çok severiz. Şahadeti severiz. Ölümü seven bir millete kimse galebe çalamaz.

İçimizdeki İhanet...

Onun için Tayyip Bey, 15 Temmuz gecesi, 'çıkın sokağa' dedi. 'Adam gibi ölelim, kefenim yanımda' dedi. Millet ne dedi; 'Ölürüz aşk ile zamanında olmayız alçağın emanında' dedi. Hadi yen bakalım bu milleti gücün yetiyorsa. Bu 80 milyonu dünyada tek bir millet yenemez. Asla galip gelemez. Tek bir şeyden korkarım. Bizim için içimizden ihanet. Bizsiz bize güçleri yetmez" ifadelerini kullandı.

Büyük İlgi Gördü

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da konferans sonrasında kısa bir konuşma yaparak, Bizi tarihi derinliklere götürdünüz, tarihi yaşattınız. Gerçek Osmanlı torunu nasıl olur bunu bizlere anlattınız. Katıldığınız için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Başkan Baran konuşmasının ardından Prof. Dr. Şimşirgil ve moderatör Orhan Karaağaç'a plaket takdim etti. Konferans sonrasında Prof. Dr. Orhan Şimşirgil kitap imzaladı.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler