Haber

Körfez´e Yeni İmaj

Körfez Belediyesi, "Güzel Evim, Güzel Kentim" projesi ile dış cepheleri yıpranan, sıvasız ve boyasız binaları güzel bir görünüme kavuşturuyor.

Körfez'in çehresini değiştirmek ve görsel kirliliği ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hayata geçirilen bu projeyle Körfez'in görünümünü tamamen değişecek. Körfez Belediyesi ile Kent Estetik Kurulu tarafından Güzel Evim Güzel Kentim Projesi kapsamında D-100 E-5 Karayoluna bakan binaların cephe iyileştirme projesi 95 evler kavşağından başladı.

Farklı Renklerle Körfez Estetik Bir Görünüme Kavuştu

Körfez Belediyesi ve Kent Estetik Kurulu'nun verdiği karar ve fikirler doğrultusunda ilgili yönetmeliğe uyularak binaların dışında bulunan klimaların projeye uygun hale getirilmesi sağlanıyor. Planlanan program çerçevesinde, ilk etap tespit çalışmalarını gerçekleştiren Körfez Belediyesi, 95 evler kavşağından başlayarak Tüpraş kavşağına kadar olan bölümden D-100 E-5 Karayoluna bakan binaların cephe iyileştirme çalışmalarını sonuçlandırdı. Enerji Performans yönetmeliğine göre ısı yalıtım uygulamasının da ileriki yıllarda zorunlu hale geleceğinden dolayı boyama esnasında ısı yalıtım ve enerji verimliliği de yapılması konusunda vatandaşların bilgilendirildiği projede, binalar kar, söğüt yeşili, açık kahve, kayısı ve bej renkleri ile estetik bir görünüme büründürüldü.

Körfezi Modern Bir Kent Haline Getireceğiz

Yeni bir renk ve güzel bir görünüm ortaya çıkaran 'Güzel Evim ve Güzel Kentim Projesi'nin tamamen ücretsiz olarak Körfez halkına sunulduğunu belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Hazırlanan ve hayata geçirdiğimiz bu proje D-100 karayolu çevresine ayrı bir değer kazandıracak. İlçemiz İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan adeta bir köprü vazifesi görürken ilçemiz üzerindeki güzergahı kullanan insanların ilçemize yönelik şehir algısını değiştirerek Körfezi modern bir kent haline getireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler