Haber

Körfez Kapalı Yüzme Havuzunda Yeni Dönem Başladı

Orjinal Resim

Spora ve sporcuya verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Körfez Belediyesi, hazırladığı kış dönemi özel programı belli oldu.

Çocuklara ve Yetişkinlere Özel Program

Sağlıklı bir hayat ve günün yorgunluğunu atma fırsatı olarak görülebilecekleri programları olan Körfez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, 7'den 70'e Körfezlilere hizmet veriyor. Okul dönemi yüzme eğitimi 06-10 yaş karma, 11-13 yaş grupları ve 14 ve ileri yaş gruplarında hizmet veriyor. Çarşamba ve Cuma günleri bayanlara özel olarak hizmet veren havuz Salı ve Perşembe günleri ise erkeklere özel hizmet veriyor. Otizmli öğrencilerin de unutulmadığı programda öğrencilere özel yüzme hocaları eşliğinde eğitim veriliyor. Pazartesi günleri tesisin temizlik ve bakımı genel itibari ile yapılıyor.

Pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün fitness salonlarında bayan ve erkeklere özel hocalar eşliğinde spor yapma imkanı da komplekste sağlanıyor. Erkekler için sabah 10.00 ile akşam 22.00 arasında, bayanlar için ise 12.00 ile 22.00 saatleri arasında vatandaşların istediği saatte istediği kadar spor yapma imkanı sunuyor.

Tesisin Özellikleri Göz Dolduruyor

Spor Kompleksinde bodrum, zemin ve bir kattan oluşan yüzme havuzunda, bay- bayan hamam, sauna, masaj odaları, ılıklık dinlenme odaları, şok duşları ile soyunma odaları ve tuvaletler yer alıyor. Tesisin bodrum katında 23 araçlık otopark yer alıyor. Kompleks olarak şekillenen yüzme havuzunun zemin katında bahçe, lobi ve kafeterya bulunuyor. 12,5 x25 metre, 5 kulvarlı yarı olimpik havuzda, 17,50 metrekarelik çocuk havuzu da yer alıyor. Birinci kat ise malzeme deposu ve kadın-erkek fitness salonu ile 180 kişilik tribünden oluşuyor.

Başkan Baran; Spora İlgi Artıyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yüzme sporunun vatandaşlar için lüks olmaktan çıkıp yaşam boyu sağlıklı kalmak için bir gereklilik olduğunu kaydederek, "Yüzme sporu beden gelişiminin temel sporlarından biridir. Çocuklarımıza sporu sevdirmenin en güzel ve eğlenceli yolu olan yüzme sporu tüm vücut kaslarının kullanıldığı sporların en başında geliyor. Su direncine karşı yapılan bir spor olması nedeniyle kas kuvvetine ve genel dirence önemli katkılarda bulunun yüzme sporu, Körfez'de büyük ilgi görmeye başladı. Körfez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yaz mevsiminde olduğu gibi kış aylarında da yüzmeyi sevenlerin merkezi olacak. Hazırlanan özel programlarla, çocuklara, yetişkinlere yüzme eğitimleri verilecek. Tüm Körfezli hemşerilerimi yazın olduğu gibi kış aylarında da yüzmeye bekliyoruz" dedi.

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler