Haber

Minik Eller Körfez´de Fidan Dikti

Sağlıklı bir yaşam alanları yaratmaya odaklanan Körfez Belediyesi, öğrencilerin çevre bilincini artırmak amacıyla Hedise Evyap İlkokulu ile birlikte Fidan Dikme etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Katılım En Üst Sevideydi

Kent estetiği ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren Körfez Belediyesi, çocuklarımıza yaşanılabilir bir Körfez bırakmak için her geçen gün yeni projeler ve çalışmalar üretiyor. Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Körfez Belediyesi, Hedise Evyap İlkokulu işbirliği ile minik ellerle birlikte fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılım en üst seviyedeydi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Milli eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Belediye Başkan Yardımcıları, Jandarma Komutanı Üsteğmen Fikret Çetin Kale, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı ve yönetimi, Çamlıtepe Mahalle Muhtarı  Mehmet Işık, Hedise Evyap İlkokulu Müdürü Burhan Budak, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Baran'a Öğrenciler Yoğun İlgi Gösterdi

Çevre duyarlığını ve bilincini harekete geçirerek, geleceğe yeşil bir dünya bırakmak için projeler hazırlayan Körfez Belediyesi, Hedise Evyap İlkokulu ile birlikte ortak bir çalışma başlattı. Minik ellerin büyük işler yaparak fidanları toprakla buluşturduğu Fidan Dikme etkinliğinde minik öğrenciler Belediye Başkanı İsmail Baran'a yoğun ilgi gösterdi.

Minik öğrencilerin hazırladığı anlamlı pankartları teker teker okuyan Başkan Baran, minik öğrencileri yeşile duydukları sorumluluk duygularından dolayı hepsine teşekkür etti. Etkinlik Başkan Baran'ın ve Körfezin ileri gelen isimlerinin fidanları bir bir toprakla buluşturmasıyla devam etti. Ekilen fidanlara can suyunu minik öğrencilerle birlikte döken Başkan Baran, öğrencilerle eğlenceli dakikalar yaşadı. Velilerin de katıldığı Fidan Dikme etkinliğinde öğrenci velileri Başkan Baran ile birlikte çeşitli sohbetler gerçekleştirdi.

Başkan Baran, "Amacımız Çocuklarımıza Yaşanılabilir Bir Dünya Bırakmak"

Fidan Dikme etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı İsmail Baran, minik öğrencilere ve velilere önemli mesajlar verdi. Başkan Baran, "En değerli varlığımız olan sevgili çocuklarımıza, daha güzel ve temiz bir dünya bırakmak için, bize düşen görev onlara yeşili bol bir dünya bırakmaktır. Bu çalışmalarımız onlara aynı zamanda iyi birer rol model olmaktır. Bu gün burada bu anlamlı etkinliğe katılan velilerimize ve bu ortamı hazırlayan okul idareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Körfez'de binlerce fidanı kısa bir süre içerisinde toprakla buluşturarak Körfez'e yeni hayatlar kazandıran Belediye Başkanı İsmail Baran, "Körfez'de yeşil alan çalışmalarımızda gözle görülür bir değişim ve dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Ağaç dikerek çocuklarımıza bugünden daha güzel bir gelecek bırakacağımıza inanıyorum. Amacımız çocuklara daha yeşil bir dünya bırakmak" dedi.

Öğrenciler Diktikleri Fidanlarla Resim Çekildiler

Diktikleri fidanların üzerine isimleri yazan öğrenciler ayrıca fidanlarıyla fotoğraf çektirdi. Doğaya katkı yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, "Daha önce hiç fidan dikmemiştik. Çok güzel bir duygu. Buraya tekrar gelip diktiğimiz fidanları sulamak istiyoruz. Artık dikili bir ağacımız var" ifadelerini kullandılar.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Faaliyet Haberleri

Kültür Sanat Haberleri

Başkan

Güncel Haberler

Kültür Sanat

Ziyaretlerimiz

Basında Biz

Etkinlikler